Over ons

Marco

Contract manager techniek, chef kok, getrouwd met Annemarie, vader van Simone, vier honden (Flinn ,Dexter Doc, Happy en Flora), woont in Westelbeers.

Van passie tot professie

Annemarie’s passie is de natuur en alles wat zij te bieden heeft. De kleuren, de geuren, de smaak en het gevoel. Steeds sta ik ervan versteld hoe geweldig de natuur is aan de ene kant, hoe zij zich aan kan passen aan de omstandigheden aan de andere kant!

 

De passie is er altijd geweest en heb ik in alle heftigheid ontdekt in een periode dat het niet goed met me ging, een burn-out. De eerste periode niets kunnen en langzaam weer naar buiten en wandelen. Pas na een aantal maanden klaarde de mist op en zag ik weer de pracht van de natuur, niet alleen tijdens de wandelingen met mijn grote vriend Tico (een Spaanse adoptiehond) maar ook in de tuin. Daarbij speelde dat de natuur heel veel met me deed en ook de interesse in de planten in een nieuw daglicht kwamen te staan.

 

Op zoek naar een opleiding voor Herborist die bij mij paste, kwam ik bij de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg terecht. Door de gepassioneerde docenten van de 'Academie' werd mijn enthousiasme nog meer geprikkeld. In 2015 heb ik de opleiding voor Meester Herborist afgerond. Mijn eindwerk voor de herboristenopleiding had alles te maken met mijn andere passie, onze honden; 'Kruiden en Honden' vooral gericht op de huid en de spijsvertering.

 

De natuur heeft mij zoveel gegeven en mijn zielsmissie is om mensen de natuur en zichzelf te herontdekken door een 1-op-1 coaching of via een Shinrin_yokuwandeling. Hiervoor heb ik mezelf bekwaamd door een opleiding te volgen voor wandelcoach en Shinrin-Yokugids.
En zo ontstond 'Kruidheerlijkheid' en later ‘Ontmoet de Natuur’.

 

Natuurlijk sta ik ook zelf niet stil en volg ik 'De verbindende reis' een sjaministische gestoelde opleiding bij Gifts of Nature. Het leven in verbinding met mezelf en de natuur.

Lees meer

Koken, boerderijleven en gastvrijheid

Marco’s passie is koken, de boerderij, muziek maken, bezig zijn in de tuin of eigenlijk altijd bezig zijn. Koken voor kleine en grote groepen, hij draait er zijn hand niet voor om. Zijn ogen gaan twinkelen als hij mensen het naar hun zin kan maken. De B&B Bij Kessen is op zijn lijf geschreven.

 

Na een moeilijke periode in verband met zijn gezondheid heeft hij keihard gewerkt om zijn passies het werken als contractmanager, de boerderij en het koken weer op te kunnen pakken. Het verzorgen van de lunches, high tea en andere werkzaamheden die passen bij de activiteiten in Ontmoet de Natuur heeft hij in de vingers.

 

Onze droom is werkelijkheid geworden een (woon)boerderij met een stukje grond voor de kruidentuin. Langzamerhand begint de kruidentuin te ontstaan en organiseren we kruidenworkshops en -wandelingen, Shinrin-Yoku en dagretraites. Marco zorgt voor de catering.

In onze B&B kun je tot rust komen en genieten!

Wij nodigen je uit om samen met ons, jezelf en de Natuur te Ontmoeten!

Lees meer